Tenacity | FreshEyes Reviews

FreshEyes® Reviews

Wij voeren persoonlijke gesprekken met de beslissers bij uw klant.

U krijgt ongefilterd inzicht in wat klanten echt denken en willen.

Dat levert u concreet het volgende op:

Grote kansen

De directeur van een bedrijf dat €10 miljoen per jaar besteed aan uitzendkrachten legde uit dat hij liever één partner had die zijn business begrijpt dan de tien leveranciers die hij nu had. De waarde die deze klant zocht zat em niet in het product dat werd geleverd, maar in het verbeteren van de resultaten die deze directeur kon bereiken in zijn bedrijf. De nieuwe gesprekken na de FreshEyes Review leverde onze klant 3 maanden later de positie van hoofdaannemer op in het contract.


Grote risico's

Meerdere klanten van een vooraanstaand technisch bedrijf beschreven in de gesprekken met ons hun frustratie met hun business partner (onze klant). De klanten wilde van alles bestellen, maar hadden te weinig kennis van de nieuwe technologieën om dit te doen. Zij wilde zelfs aan hun partner betalen als ze hierbij zouden helpen. Dit terugkerende thema was een groot afbreukrisico in de klantrelaties en leidde tot veel omzet verlies wat door dit inzicht goed kon worden omgedraaid.


Nieuwe gesprekken

Een facilitaire dienstverlener werd door een grote klant vooral op prijs ingekocht. Doordat Tenacity een onafhankelijk derde partij is, wordt er vrij gesproken over wat de klant bezig houdt. Deze klant sprak over uitdagingen die niet waren opgedoken in eerdere gesprekken. De unieke oplossingen die deze leverancier hiervoor kon bieden, kwamen bij de volgende aanbesteding in het programma van eisen te staan. Dit resulteerde in een selectie dit niet alleen op prijs was gebaseerd.


Hét instrument voor u als (commercieel) directeur

Als directeur wil je weten hoe het met je grote klanten gaat en wat de sterktes en zwaktes van je accountmanagement-organisatie zijn.


Van je eigen organisatie hoor je maar een deel en ook klanten zeggen je lang niet alles.


De (overkoepelende) inzichten uit FreshEyes Reviews hebben een sterk effect op de winstgevendheid van je organisatie. Kijk bijvoorbeeld maar eens in de video hiernaast wat Kirk Reid hier over te zeggen heeft.

We doen dit al meer dan 35 jaar

Het waren zelfs de allereerste activiteiten van Tenacity.

> 5000 beslissers gesproken

Klanten hebben verwachtingen die veel verder gaan dan wat het contract staat.

6 continenten, wereldwijd

Waar ter wereld uw klanten ook zitten, Fresh Eyes Reviews werken overal.

Bestel nu met korting

Bestel voor één klant een FreshEyes Review om de waarde te ervaren . U verstuurt een uitnodiging aan 2 tot 3 beslissers met behulp van ons protocol en wij doen de rest. Binnen enkele weken ontvang u een rapport waarin u precies leest welke waarde uw klant ervaart van de samenwerking. Dit rapport bespreken met uw team voor concrete acties.

€ 3.450,-
€ 2.900,-
FreshEyes Review, extreem hoge ROI
Bestel nu

Plan online gesprek

Leer hoe het werkt en waarom onze werkwijze zo'n hoog rendement heeft. 80% van de omzet en winst wordt gegenereerd door je grote klanten. Als directeur heb je inzicht nodig in welke risico’s je daar loopt en waar je jouw organisatie moet verbeteren om resultaten te verhogen. FreshEyes Reviews van Tenacity zijn de beste tools in de markt om te leren wat je klanten je niet vertellen en je managers niet weten.

€ 0,-
Leer hoe het werkt en stel alle vragen

Wat zijn FreshEyes Reviews?

Meer dan 35 jaar geleden is Tenacity ontstaan uit een opdracht om te achterhalen waarom klanten werden verloren. In persoonlijke interviews met beslissers van de klanten, kregen we regelmatig te horen: “Als jullie deze vragen nu eens een jaar eerder hadden gesteld en er dan wat mee hadden gedaan, dan waren we nu waarschijnlijk nog klant geweest.”

En dit bleek ongelofelijk waar! FreshEyes Reviews zijn diepgaande persoonlijke interviews door een onafhankelijke derde over de waardeperceptie van klanten. Deze blijken keer op keer onmisbaar in contractbehoud en het ontwikkelen van winstgevende samenwerkingen. 

Behouden en uitbouwen van waardevolle relaties is zelden een kwestie van prijs alleen, hoe graag uw medewerkers u dat ook willen laten geloven.

De kracht van de aanpak

Belangrijker dan de waarheid is de perceptie van de klant. 

Een FreshEyes Review rapport geeft daarom verslag van wat de klant letterlijk heeft gezegd, zodat u zelf de conclusies kunt trekken. Dat maakt het instrument zo krachtig. Daarnaast geeft uiteraard ook Tenacity haar bevindingen op de status van de samenwerking.

Wij interviewen de 2 tot 3 belangrijkste beslissers bij de klant (meer kan ook). Dat zijn de personen die vanuit hun functie en/of rol in staat zijn de samenwerking voor te zetten, te beëindigen of deze beslissingen sterk kunnen beïnvloeden. (Dit noemen wij het Web of Influence®).

Wij spreken hen met als enige doel hun perspectief te begrijpen. Tenacity heeft geen belang in deze interviews want we hebben niets te verkopen, uit te leggen of te verdedigen. Zonder uitzondering waarderen klanten uw investering in de relatie en de mogelijkheid om gestructureerd te spreken over wat zij verwachten te bereiken in jullie samenwerking.

Eenvoudig in te zetten.

Tenacity doet al het werk. U kiest de klant en de wie wij moeten spreken, de rest is aan een Tenacity partner. Enkele weken later ontvangt u het rapport dat we met u en uw team doornemen om acties te bepalen. Daarbij waakt Tenacity ervoor dat uitspraken van de klant niet worden gebagatelliseerd, gerationaliseerd of genegeerd. 

Voor welke klanten?

  • Voor je key accounts!
  • Wanneer je klanten/omzet hebt die je niet mag verliezen
  • Als prijs te veel leidend is en de winstgevendheid laag.
  • Als je niet exact weet wat de echte beslissers verwachten.
  • Wanneer er te vaak escalaties zijn bij grote klanten
  • Als de klant weinig onderscheid ervaart en je inwisselbaar bent
  • Als je wilt weten waar je als organisatie moet verbeteren

Meer weten?

Bestelformulier FreshEyes Review